Blogg

I detta program diskuterar vi Sveriges ekonomiska utveckling och det globala ekonomiska systemet. Klaus Bernpaintner menar att den negativa räntan och den uppblåsta penningmängden leder till klyftor i samhället. Riksbanken är ansvarig för detta och bör enligt Klaus avskaffas eftersom dess agerande leder till skadliga konsekvenser.

I programmet kommenterar vi SVT Agenda den 15 september där Swebbtv och Lars Bern förekom. Men vi börjar med att kommentera oljeattacken i Saudiarabien den 14 december.

I dagens avsnitt av Erik & Matti inleder vi med ett klipp filmat av Matti som visar demonstrationen i samband med riksdagens öppnande för året och hur "folkrepresentanterna" hånades av de närvarande.

Per Berglund beskriver i den tredje och sista delen sina bevis för användningen av kärnvapen. Programmet avslutas med en diskussion om kontrollsamhällets framväxt.

Per Berglund beskriver i del 2 av 3 hur 11 septemberattackerna gått till med sprängning av tvillingtornen med hjälp av kärnvapen.

Detta är del 1 av 3 om följderna av 11 septemberattacken och beskrivning av hur flygplanen användes.

Programmet är uppdelat i tre delar: 

  • Del 1 om följden av 11 septemberattacken och beskrivning av hur flygplanen användes
  • Del 2 om hur attackerna gått till med sprängning av tvillingtornen med hjälp av kärnvapen
  • Del 3 med bevisen för användningen av kärnvapen och en avslutande diskussion om kontrollsamhällets framväxt

I dagens Erik & Matti inleder vi med ett roligt klipp från 90-talet som illustrerar hur långt bort från normal humor vi har kommit. Matti leder ur detta i bevis att vi har en massa ilska, sorg och rädsla som ligger i vägen och som måste bearbetas för att vi ska kunna få roligt igen.

Utlåningen till negativ ränta är 17.000 miljarder dollar, enligt en artikel i Dagens Industri den 7 september. Lars Bern menar att detta är följden av att bankerna vill låna ut så mycket som möjligt, eftersom de tjänar pengar på den totala utlåningen oavsett vilken ränta de tar.

Detta leder till att bankernas grepp om samhället ökar eftersom den ” som är satt i skuld inte är fri”.

Gert Bjarnholt har arbetat som sprängämnesforskare och har även arbetat med forskning kring elektriska pulsvapen.

Vi kommer även i programmet beröra Sveriges agerande kring vapensmuggling via Estonia från den sönderfallande Sovjetunionen, i början av 90-talet. Gert ger också synpunkter på försäljning av forskningsresultat och vapenfabriken som planerades i Saudiarabien.

Erik Berglund och Lennart Matikainen reflekterar över den senaste veckans händelser.

Stöd Swebbtv på olika sätt:

• Handla produkter i vår webbutik https://butik.swebbtv.com/

• Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

• Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

• Se alla våra program här på vår hemsida och berätta för andra

• Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt)
eller bankgiro 147-0558

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto:
9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Tack för ditt moraliska och ekonomiska stöd!

Mikael Willgert
Svensk Webbtelevision

mainlogo

Välkommen till webbutiken!webshop

Handla t-shirts, kepsar och dekaler!

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)