Sammanfattning:

Denna lördagsintervju handlar om hur olika organisationer har använts för att upprätthålla den politiskt korrekta åsiktskorridoren.

Vi får höra om Pensionärernas Riksorganisation, PRO, som rimligen ska företräda pensionärerna, om socialdemokrater som påstår sig värna anställningsskyddet och om facket som påstår sig företräda sina medlemmar. Vi får höra hur allt detta åsidosätts redan under 90-talet för den som ifrågasatte massinvandringen.

Här är den märkliga domen från arbetsdomstolen Dom i Arbetsdomstolen 

Bo Hofvander i Halmstad kontaktade oss och berättade att han blivit utsatt för ett övergrepp som fortfarande efter 20 år kan få honom att vakna mitt i natten.

Han blev kallad rasist och fick sparken från sitt arbete på Pensionärernas Riksorganisation, PRO, när han framförde medlemmarnas synpunkter till sin styrelse.

Medlemmar kom till honom och undrade hur invandrarna kunde få det ekonomiskt bättre än vad de själva hade trots att de arbetat och betalat skatt hela sitt yrkesliv.

Styrelsen, som bestod mest av socialdemokrater, krävde kort därefter att han omedelbart skulle lämna sitt jobb trots att han arbetat ambitiöst och byggt upp och datoriserat administrationen på kansliet.

Målet i arbetsdomstolen blev något som liknar en skenrättegång där PRO inte sa ett ord om de verkliga skälen till uppsägningen.

I stället konstruerade de orimliga anklagelser och bevis som borde ha varit lätta att bemöta för fackets jurist.

Problemet var bara att facket enligt Bo troligen hade gjort upp med PRO om att han skulle förlora jobbet.

Bo var som nämndes i programmet med i rörelsen Folkviljan och massinvandringen. De trodde då att politikernas agerande berodde på att de saknade information om massinvandringens konsekvenser.

Så småningom insåg de att det inte alls handlade om att makthavarna saknade information. 

ALLA BLOGGINLÄGG